Glasvezel aanleggen door mechanisch te snijden zonder te graven.

Voordelen van glasvezel mechanisch aanleggen

 

  • Door glasvezel door mechanisch snijden te leggen wordt het grondoppervlak niet beschadigd.
  • Er vindt bij glasvezel snijden geen grondvermenging plaats.
  • Ook bij vervuilde grond is mechanisch snijden van glasvezel mogelijk.
  • Mechanisch snijden van glasvezel laat geen sporen achter.
  • Met geavanceerde apparatuur worden duikers, gas- en waterleidingen, elektra-, telefoon- en cai kabels, brandputten en drukriool gelokaliseerd.
  • De diepte is veel nauwkeuriger te bepalen dan bij sleuven graven.
  • De glasvezel mantelbuis wordt in één handeling gelegd. Mechanisch snijden levert u dus een enorme tijdwinst op.

Kies voor een ervaren aannemer voor aanleg van glasvezelkabel

Niet iedere aannemer of loonwerker heeft ervaring met het aanleggen van glasvezel. Meijsen Infra is een deskundig en ervaren specialist op dit gebied. Door gebruik te maken van het leggen van kabel zonder te graven is de aanleg van glaskabel veel sneller gebeurd. Dat is ook direct merkbaar in de kosten voor het aanleggen van glasvezel die, als het wordt uitbesteed aan Meijsen, voor u veel lager uitvallen.

Meijsen Infra maakt gebruik van mechanisch snijden techniek en maakt met een machine een sleuf in de grond en legt de kabel daar direct in. De machine is veel nauwkeuriger in te stellen waardoor de diepte van de glasvezel kabel nauwkeuriger te bepalen is dan wanneer eg gebruikt wordt gemaakt van graven. Er wordt ook geen grond omgewoeld of verzet. Het mechanisch leggen van glasvezelkabel gaat veel sneller. De machine rijdt langzaam voorbij (op gps coördinaten) en de kabel is in een mum van tijd in de grond gelegd.

Mechanisch snijden is een goedkoper alternatief voor het graven van een kabelsleuf. Daarbij wordt de grond uitgegraven met een graafmachine of wordt er met een sleuventrekker een sleuf getrokken. De sleuf die gegraven wordt is dan veel breder. Omdat er bij werken met een graafmachine altijd sprake is van grondverzet werk mag deze methode alleen worden toegepast wanneer er geen sprake is van verontreiniging in de grond. Bij mechanisch snijden wordt er geen grond verzet waardoor deze methode van glasvezelkabel leggen altijd toepasbaar is.

Naast mechanisch snijden voor de aanleg van glasvezelkabel worden wij als aannemer of loonwerker ook ingezet voor de aanleg van sproeileidingen.

 

Zelf glasvezel aanleggen?

Op steeds meer plaatsen wordt glasvezel aangeleverd. De razendsnelle internetverbinding waarmee met particulieren en bedrijven hun voordeel kunnen doen. Worstel jij binnen je bedrijf met te trage snelheden en instabiliteit van je internet? Maar is glasvezel in jouw regio niet beschikbaar? Dan kun je als ondernemer zelf zakelijk glasvezel laten aanleggen. Wij leggen je graag uit hoe dat in z’n werk gaat.

Telecomproviders bepalen in Nederland waar glasvezel voor particulier gebruik wordt aangelegd. Voor ondernemers is dat anders geregeld. Want zakelijk glasvezel mag je als ondernemer zelf overal aan laten leggen.

Kabeltrilploeg bezig met glasvezel snijden 

Glasvezelkabel en mantelbuizen leggen met mechanisch snijden door een kabeltrilploeg is een innovatief alternatief voor sleuven graven. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Wat kost zelf zakelijk glasvezel aanleggen?

De eenmalige aanlegkosten van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van de afstand van jouw bedrijf tot de wijkcentrale of een internetknooppunt. Soms hoeft er maar een klein stukje gegraven worden. In andere gevallen moet er verder gegraven worden (zoals in het buitengebied), waardoor de kosten hoger zijn. Met onze mechanische snijden techniek kan glasvezel snel en voordelig gelegd worden. Er is maar een machine nodig om een sleuf te trekken en de kabel te leggen.